Care sunt cele mai importante setări pe care trebuie să le faci unei centrale termice

Publicat: 17 02. 2020, 09:07
Actualizat: 17 02. 2020, 09:52
Sursa FOTO: Pixabay

Tot mai mulți consumatori se întreabă cum ar putea eficientiza funcționarea centralei electrice, astfel încât să facă economii vizibile la buzunar.

Nu de puține ori, românii care și-au montat centrală termică, în speranța că vor deveni independenți de sistemul de încălzire centralizat și vor economisi bani, s-au declarat dezamăgiți.

Pentru a face economie la centrala cu gaz trebuie să știi că termostatul de ambient se setează la temperatura avută în cameră, scrie playtech.ro.

Cum setăm centrala când plecăm de acasă

Cu ajutorul termostatului se setează potențiometrul din stânga centralei, care ține de încălzire, la 50-75%. Celălalt potențiometru reprezintă apa caldă, care trebuie setat în funcție de preferințe.

Termostatul se pune la câte grade vrea fiecare, deși temperatura optimă e de 22 grade. Rotița din stânga de pe centrala termică se pune puțin peste jumătate nu la 75%, ca să se încălzească uniform.

Dacă pleci de acasă, 15-17 grade la centrală sunt suficiente. Pentru apa caldă, setează centrala la 45 grade, dacă vrei să faci duș și să ai și debit.

Termostatul se montează în camera în care se stă cel mai mult.

Consumul de gaz mai e afectat și de alți factori, precum calitatea termopanului.