Carne de cal nedeclarată în salam distribuit de grupul britanic Tesco în Cehia

Publicat: 21 03. 2013, 11:36
Actualizat: 25 06. 2013, 14:59

Filiala cehă a grupului britanic de distribuție Tesco a anunțat miercuri, la Praga, că a identificat și apoi a retras de la vânzare salam ambalat de către societatea cehă Masna Studena ce conținea carne de cal nedeclarată, informează MEDIAFAX.

„Teste de laborator au confirmat prezența ADN-ului de carne de cal, la nivelul de aproximativ cinci la sută”, a declarat Jiri Marecek, un purtător de cuvânt ceh al Tesco.

Potrivit purtătorului de cuvânt, grupul a testat cu un rezultat negativ alte cinci produse Masna Studena, vândute de asemenea sub marca Tesco.

Societatea Masna Studena, cu sediul în sud-vestul țării, a declarat că această carne declarată ca fiind de vită, utilizată la prepararea salamului, era importată din Italia.

„Este, în mod evident, vina furnizorului extern al cărnii, care a indus în eroare Masna Studena”, a declarat Karel Hanzelka, un purtător de cuvânt al societății.

Serviciile veterinare cehe au descoperit, deja, carne de cal în chiftele etichetate ca fiind din carne de vită furnizate grupului suedez Ikea, în hamburgheri produși în Polonia și importați de societatea daneză Nowaco, dar și în lasagna produsă în Luxemburg, importată tot de Nowaco.