Casa episcopului reformat al Ardealului a fost spartă de hoți

Publicat: 04 02. 2013, 19:27
Actualizat: 04 02. 2013, 19:27
Casa parohială din comuna covăsneană Ileni a noului episcop reformat al Ardealului, Kato Bela, a fost prădată de hoți, care au furat banii găsiți în locuința prelatului și mai multe bunuri.

Casa parohială din comuna covăsneană Ileni a noului episcop reformat al Ardealului, Kato Bela, a fost prădată de hoți, care au furat banii găsiți în locuința prelatului și mai multe bunuri. Purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, subinspectorul de poliție Iulia Grigoraș, a declarat, pentru gândul, spargerea a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, când în casa parohială nu se afla nimeni, episcopul Kato Bela fiind plecat la Cluj-Napoca, pentru instalarea în noua sa demnitate ecleziastică. 

„Spargerea a fost observată sâmbătă dimineață de îngrijitorul casei parohiale, care a constatat că ușa de la intrare fusese forțată și a anunțat imediat poliția. Încă nu știm cîți bani și ce bunuri au fost furate, așteptăm să vină acasă domnul episcop, să ne spună exact”, ne-a precizat  purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, adăugând că „se fac cercetări pentru identificarea autorului sau autorilor spargerii, dar deocamdată nu avem nici un suspect.”