Cât de mulțumiți sunt bucureștenii de orașul lor. Datele care arată adevărata imagine a Capitalei

Publicat: 16 09. 2017, 10:52

Doar 6% din locuitorii Bucureștiului se declară foarte mulțumiți de curățenia din oraș, iar 31% sunt relativ satisfăcuți – acestea fiind unele dintre cele mai mici cote înregistrate de capitalele europene.

La capitolul servicii medicale oferite de doctorii și spitalele din oraș, 40% din locuitorii din București se declară mulțumiți. Locuitorii din Amsterdam (98%) sunt cei mai mulțumiți de serviciile medicale.

În ceea ce privește școlile din oraș, 48% din persoanele din București sunt mulțumite. La nivelul Uniunii Europene, persoanele care trăiesc în Dublin (83%), Nicosia, Ljubljana și Helsinki (79%) sunt cele mai satisfăcute de școlile existente.

Potrivit raportului, 10% din locuitorii din București se declară foarte satisfăcuți de locurile publice din oraș precum piețe, magazine sau zone pietonale, iar 46% sunt oarecum mulțumiți.

Mai mult, 83% din locuitorii Bucureștiului se declară mulțumiți să trăiască în oraș. Primele poziții în clasamentul european sunt ocupate de persoanele din Vilnius (98%), Copenhaga și Stockholm (97%), Luxemburg și Viena (96%).