Cătălin Predoiu: Probațiunea a fost „Cenușăreasa” agendei Justiției. Această eroare trebuie corectată

Publicat: 20 12. 2019, 09:50

„Probațiunea a fost „Cenușăreasa” agendei Justiției multă vreme și această eroare de strategie trebuie corectată. Probațiunea ajuta la reinserția persoanelor care au fost eliberate din detenție și contribuie prin aceasta la creșterea siguranței cetățenilor. O luăm aproape de la zero în reconstrucția sistemului de probațiune. De la completarea schemelor de personal și asigurarea de sedii”, a spus minstrul Justiției la la reuniunea Consiliului Consultativ al Direcției Naționale de Probațiune, organizat în perioada 19-20 decembrie.

Cătălin Predoiu a anunțat cu această ocazie că va cere, prin Asociația Orașelor și Municipiilor, sprijinul primarilor pentru a identifica spații în care să fie organizate sedii ale serviciilor de probațiune din județe.

Discuții în acest sens vor fi și cu miniștrii Apărării și Internelor.

„E sigur că peste noapte nu se pot rezolva lucrurile, dar începem un drum cu obiective pe termen scurt și lung. În perspectivă, intenția este să cooptăm specialiștii de probațiune în grupurile de lucru care vor lucra la refacerea Codurilor penale. Am încurajat serviciile de probațiune să dezvolte comunicarea în cadrul comunităților locale, pentru ca, treptat, atât autoritățile locale, cât și comunitățile să conștientizeze avantajele pe care sistemul de probațiune le aduce societății și cetățenilor. E un drum lung în față, dificil din cauza constrângerilor bugetare, dar nu exista alternativă”, a subliniat ministrul Justiției.