Câteva sute de persoane protestează la Universitate față de proiectul Roșia Montană

Publicat: 10 11. 2013, 17:27
Actualizat: 22 10. 2014, 05:35

Câteva sute de persoane s-au strâns duminică în zona statuilor de la Universitate pentru a protesta față de proiectul Roșia Montană. Este cea de-a 11-a duminică în care oamenii care sunt împotriva proiectului ies în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea. Dacă până acum mulțimea mărșăluia prin București, în această seară oamenii vor sta pe loc, la Universitate.

„Dăm cu petul în asfalt, până când le va suna politicienilor apa cu cianură în cap. Jandarmii încearcă să ne intimideze, dar suntem pe poziții, nu ne retragem și rămânem pașnici”, spun organizatorii pe pagina de Facebook Uniți Salvăm dedicată mișcării.

Duminică seara manifestanții își propun să transforme Poiana Urbană de la Universitate  în Poiana Montană. Vor face diverse ateliere precum: colțul copiilor la Roșia Montană, atelier de bannere, ghidul bunului protestatar, politicieni puși la zid, cetățenii demisionează,  colțul informativ Roșia Montană, colțul informativ
În Piața Universității sunt așteptate și alte câteva zeci de oameni de la Pungești, care vor veni cu autocarele în jur de ora 19.00.