Câteva zeci de persoane protestează în fața restaurantului unde cinează liderii PPE. Galerie FOTO

Publicat: 16 10. 2012, 21:21
Actualizat: 28 09. 2018, 08:50

Aproximativ 60 de persoane protestează, marți seară, în fața unui restaurant din centrul Capitalei unde iau cina liderii Partidului Popular European (PPE) veniți la București pentru congresul formațiunii.

Participanții la protest au venit cu pancarte pe care sunt scrise mesaje ca „Nu vrem guvernator, vrem președinte ales de popor”, „Barosso, grande mafiosso”.

Pe o altă pancartă au fost afișate o fotografie a lui Adolf Hitler, alături de una a cancelarului german Angela Merkel în care acesteia i-a fost desenată o mustață similară celei a liderului nazist, și mesajul „Republica Europeană Hitlerkel”.

Un alt mesaj afișat pe o pancartă este „Partidul Popular European, partid fascist”

Manifestanții au scandat „Jos Băsescu!” și „Merkel, România nu-i a ta!”, iar la apariția unui dispozitiv de jandarmi au început să strige „Jandarmeria, apără hoția!”.

Cancelarul german Angela Merkel, președintele CE Jose Manuel Barroso, liderul actual al PPE Wilfried Martens, dar și președintele Traian Băsescu figurează pe lista vorbitorilor la Congresul PPE care se va desfășura, miercuri și joi, la Palatul Parlamentului.