Câți bani mai vrea BOR pentru Catedrala Mântuirii Neamului. „Nu putem avea, din nefericire, un spital în fiecare cătun, avem însă câte o biserică”

Publicat: 09 12. 2015, 09:53
Actualizat: 05 07. 2016, 20:50

El a precizat că, din știința sa, costurile pentru construcția catedralei se ridică la 80 de milioane de euro și că până acum s-a cheltuit o sumă egală, iar construcția se află la jumatate. „Anul trecut, BOR a primit aproximativ 12 milioane euro din partea instituțiilor statului”, a mai adăugat Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a afirmat că din păcate, din donații, nu sunt sume suficiente pentru finalizarea catedralei, pentru că oamenii sunt săraci. „Aceste donații, vă dați seama, reflectă la rândul lor gradul de prosperitate al societății românești”, a zis purtatorul de cuvânt al BOR.

În opinia lui Bănescu, prin ridicarea Catedralei Mânturii Neamului nu este vorba doar de ridicarea unei biserici. „Biserica catedralei este înconjurată de viitoare edificii culturale, medicale și sociale. Vă amintiți de sloganul ‘Vrem spitale, nu catedrale!’ Nu putem avea, din nefericire, un spital în fiecare cătun din România, avem însă o biserică în fiecare cătun”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.