Câți români petrec vacanța de 1 mai pe litoralul românesc și câți au ales străinătatea

Publicat: 30 04. 2017, 13:18
Actualizat: 01 05. 2017, 08:57

Pe plan intern, topul preferințelor turiștilor este condus de litoralul Mării Negre, unde vedete sunt stațiunile Mamaia și Vama Veche, cu 40.000 de turiști. În plus, din ce în ce mai mulți turiști aleg Delta Dunării.

Dacă de Paște preferințele românilor au fost dominate de turismul rural, majoritatea dorind să petreacă într-un mod tradițional, de 1 Mai domină distracția, iar în topul preferințelor conduce litoralul românesc.

„Pentru multe hoteluri de pe Litoral sau de pe Valea Prahovei și Poiana Brașov, gradele de ocupare sunt între 85 și 100%. Urmează stațiunile montane de pe Valea Prahovei (Sinaia, Predeal, Bușteni), alături de Poiana Brașov și de regiunea de turism rural Bran-Moieciu. De asemenea, sunt solicitate și regiunile cu turism rural dezvoltat, precum Bucovina, Maramureș, Neamț, Oltenia de sub munte, Ținutul Secuiesc, Mărginimea Sibiului”, a spus consultantul.

De asemenea, o serie de turiști merg în stațiunile balneoclimaterice, unde beneficiază de tarife mai accesibile, precum Călimănești-Căciulata, Băile Felix, Băile Herculane, Sovata, Covasna etc.

„În general, de 1 Mai tarifele sunt mai ridicate cu 10-20% decât în celelalte weekend-uri, datorită cererii mari și în special pentru litoral”, a mai spus Traian Bădulescu.

Pe partea de turism extern, domină litoralul Bulgariei și nordul Greciei (Halkidiki, Thassos, Corfu). De asemenea, mii de români vor alege city break-urile în orașe europene precum Madrid (pentru care s-a înregistrat o creștere a cererii), Barcelona, Viena, Paris, Roma, Milano, Praga, Amsterdam.

Nu în ultimul rând, sunt români care au ales Dubai, croazierele mediteraneene sau alte destinații exotice.