Cauza incendiului de la Centrul de Dializă Buziaș – instalațiile electrice neizolate corespunzător

Publicat: 20 05. 2012, 11:44

Incendiul de sâmbătă seară de la Centrul de Dializă din Buziaș, unde acoperișul s-a prăbușit, iar 35 de pacienți au fost evacuați, a fost provocat de  instalațiile electrice neizolate corespunzător, au stabilit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Potrivit șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat”, Mihai Benga, incendiul puternic de la acoperișul Centrului medical din orașul Buziaș a izbucnit din cauza unui „efect termic al curentului electric”.

„A avut loc un efect termic al curentului. Acest lucru nu înseamnă că a fost un scurtcircuit, ci este vorba despre conductorii electrici neizolați corespunzător. A fost un conductor electric care s-a încălzit, provocând aprinderea materialelor combustibile aflate în apropiere. Cauzele incendiului sunt legate de instalațiile electrice”, a declarat șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat”.

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă seară, la Centrul de Dializă din Buziaș, unde acoperișul s-a prăbușit, iar 35 de pacienți au fost evacuați.

Pentru stingerea focului, pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat au intervenit cu cinci autospeciale, focul fiind stins după aproximativ o oră.

Potrivit primarului orașului Buziaș, Alger Viorel Ilaș, în urma intervenției pompierilor etajul al doilea al clădirii a fost compromis.

„Din păcate, acoperișul s-a prăbușit în urma incendiului, iar etajul al doilea este compromis din cauza apei. În unele încăperi a căzut tavanul. Pagubele sunt mari, urmează să le estimăm săptămâna viitoare”. afirma primarul orașului Buziaș.

În Centrul de Dializă se aflau 35 de pacienți, majoritatea tineri și copii, care în urma incendiului au fost evacuați, fiind duși într-o altă clădire care aparține centrului și care nu a fost afectată de incendiu.

Centrul Medical de Dializă „Cristian Șerban” din Buziaș, deshis în iulie 1997, este o instituție medicală pentru copii și tineri cu vârsta de până în 35 de ani, care sunt spitalizați gratuit.