Cauza morții bărbatului imobilizat cu spray lacrimogen: Insuficiență cardio-respiratorie acută

Publicat: 24 07. 2019, 13:08

Alte cauze trecute în certificat sunt peritornita generalizată și infarctul enteromezenteric total.

Bărbatul de 55 de ani imobilizat de jandarmi cu spray lacrimogen a murit în urma unei insuficiențe cardio-respiratorii acute, se arată în certificatul de deces emis de către Institutul de Medicină Legală din Suceava. Potrivit unor surse, în document, la cauze antecedente apar însă și diagnosticele de peritonită generalizată și infarct enteromezenteric total. Acesta este doar raportul preliminar al medicilor legișți, cel final urmând să fie terminat peste o lună.

„S-au recoltat probe biologice, sunt în lucuru „, a declarat Luminița Balan, medicul șef al IML Suceava.

Dosarul privind moartea bărbatului și intervenția jandarmilor a fost preluat de către procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Iași.

Potrivit unor surse, pe numele bărbatului exista un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor și era instrumentat de către procurorii Judecătoriei din Vatra Dornei.

Bărbatul ajunsese în stare gravă la spital, în comă profundă, după ce a fost implicat, vineri seara, într-o altercație cu jandarmii din oraș. Bărbatul și-a pierdut cunoștința după ce s-a opus încătușării, iar jandarmii au folosit spray lacrimogen.

Incidentul -a petrecut în timpul unui spectacol de muzică populară, unde tatăl unei fete de 12 ani a cerut ajutorul jandarmilor, reclamându-l pe bărbatul de 50 de ani că a atins-o, indecent, pe fetiță.

Ulterior, bărbatul imobilizat cu spray lacrimogen a murit la spital.