Caz emoționant | Un copil de șapte ani a sunat la 112 pentru că mama lui nu mai era în viață. Băiatul și-a salvat astfel sora nou-născută: Mami nu mai mișcă, nu mai respiră

Publicat: 13 01. 2020, 20:54
Potrivit Antena1, o voce de copil a înspăimântat-o pe operatoarea de la 112. Băiatul, în vârstă de șapte ani, vorbea de pe telefonul mamei: „A zis că mami nu mai mișcă, nu mai respiră și a sunat la 112 că a văzut ambulanță pe stradă cu numărul respectiv”.
 
Micuțul nu a știut să spună adresa la care se află, a spus doar că la parterul blocului există un chioșc. Operatoarea și-a dat seama unde se localizează pentru că Fetești este un oraș mic și a reușit să trimită astfel echipa de salvare.
 
Ludmila Dascălu, purtător de cuvânt IPJ Ialomița: „Au constatat că este vorba de o femeie de 40 de ani care nu mai prezenta semne vitale și care născuse de curând un făt viu”.
 
Vânzătoare: „Băiatul cel mare e un copil foarte isteț, dar traumatizat. Traumatizat pentru că mama a mai născut acasă”
 
Mama locuia cu cei doi băieți într-o garsonieră unde proprietarii nu-i luau bani de chirie.
Vecinii: „Cum erau copiii? Foarte curați, foarte iubiți de mămica lor”.
 
Alexandra Spremțeanu, șeful Secției Pediatrie, Spitalul Municipal Fetești: „Se țin după noi, îi ajutăm la masă, să se schimbe. Sunt medici care doresc să-i ia, să-i înfieze. Și dacă se poate pe toți trei. Chiar sunt două doctorițe care se luptă acuș”
 
Tatăl celor doi băieți lucrează în străinătate și nu pare să-l intereseze de soarta copiilor, iar bunica refuză să-i ia în plasament. Reprezentanții DGASPC caută cea mai bună soluție pentru cei trei copii rămași orfani.
 
Nicolae Badea, director general adjunct DGASPC Ialomița: „Șansele să rămână în familia extinsă sunt foarte mici. Bunica maternă nu avea o relație socială cu mama și nici cu nepoții și nici alte rude până la gradul 4 al mamei nu au vizitat în aceste zile copiii în spital”