CAZ HALUCINANT. Cosmin a avut un șoc când a mers la morgă să ridice trupul neînsuflețit al tatălui său: „A venit paznicul râzând şi mi-a spus că tata a fost îngropat deja”

Publicat: 31 05. 2020, 16:23
Actualizat: 06 04. 2021, 22:16
Caz revoltător la morga Spitalului Câmpulung Moldovenesc.

Caz halucinant la morga Spitalului Câmpulung Moldovenesc. Un tânăr a mers să ridice trupul tatălui său care a murit de infarct într-o pădure, dar a constat că acesta fusese deja îngropat, după ce a fost predat, din greșeală, unei alte familii. 

Tânărul Cosmin a aflat, joi, că tatăl său a fost găsit mort în pădurea din apropierea satului Paltinu, judeţul Suceava. Trupul a fost dus la morga Spitalului Câmpulung Moldovenesc pentru autopsie, iar Cosmin a fost informat că trebuie să ridice cadavrul sâmbătă, 30 mai. Când a ajuns la morgă, tânărul a primit veseta că tatăl său fusese predat altei familii:

„Când am ajuns la morgă, doctorul şi asistenta m-au luat la întrebări. Le-am spus că am venit să-l iau pe tata. A urmat o pauză. Medicul s-a uitat la asistentă şi asistenta la medic. Am fost scos afară de paznic şi am fost pus să aştept. La un moment dat, mi-a spus un angajat al unei firme de pompe funebre că tata a fost îngropat deja. A venit şi paznicul râzând şi mi-a spus la fel, că tata a fost îngropat. Am vorbit cu un unchi de-al meu şi am decis să anunţăm Poliţia. Am aflat în cele din urmă că tata a fost îngropat într-un cimitir din Câmpulung Moldovenesc”, povestește Cosmin, conform relatărilor Suceava Live.

Cadavre încurcate la morgă în Câmpulung Moldovenesc

Ulterior, tânărul a mers la Secția de Poliție, iar de acolo la cimitirul din Câmpulung Moldovenesc pentru a asista la dezgroparea unei persoane înmormântate recent. Trupul aflat într-un sac a ajuns din nou la morgă unde, Cosmin și-a putut da seama că era vorba despre tatăl său. Practic, familia care l-a luat din greșeală, l-a înmormântat cu tot cu sac, fără să verifice cine este.

Managerul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc a declarat pentru Suceava Live că a auzit despre această situație de la portarul spitalului care i-a explicat că de la morgă o familie a ridicat un cadavru care aparținea altei familii.

Sunt decedați aduși din exterior, iar noi nu-i controlăm. Nu-i treaba noastră. Nu avem nicio legătură cu asemenea cazuri. Această morgă este în structura spitalului. Există niște încăperi care aparțin Medicinei Legale și o cameră pentru morții noștri. N-am de unde să știu ce s-a întâmplat. Pacienții nu pot fi luați oricând, fără certificat de deces. Eu vineri am fost la serviciu, dar n-am fost anunțat de nimeni. Nu-s morții noștri”, a spus managerul.