TRIST. A murit „vocea copilăriei”! Actorul care a dat viață locomotivei Thomas s-a stins la 76 de ani

TRIST. A murit „vocea copilăriei”! Actorul care a dat viață locomotivei Thomas s-a stins la 76 de ani
TRIST. A murit „vocea copilăriei”! Actorul care a dat viață locomotivei Thomas s-a stins la 76 de ani
Publicat: 31/05/2020, 12:36

Michael Angelis, vocea copilăriei multor adulți de astăzi, a murit la vârsta de 76 de ani. El a contribuit din plin la animația Thomas și prietenii săi, atât de populară în rândul celor mici. Angelis a decedat subit, în timp ce se afla acasă, anunță agentul său.

Actorul britanic Michael Angelis a murit la vârsta de 76 de ani, anunță agentul său, citat de The Guardian.

Angelis este celebru pentru faptul că i-a dat „viață” locomotive Thomas din desenele animate Thomas și prietenii săi.

Angelis a fost „vocea” lui Thomas timp de 13 sezoane, după care i-a predat ștafeta lui Ringo Starr (1991).

Michael Angelis a mai apărut în seriale tv precum Boys from the Black Stuff și GBH.

Actorul s-a născut în Liverpool și a evoluat profesional începând cu anii 1970, când a apărut în programe precum Z Cars, Thirty-Minute Theatre, Coronation Street, Minder etc.

Între 1991 și 2001, Angelis a fost căsătorit cu Helen Worth, iar din 2001 și până la moartea sa a fost alături de Jennifer Khalastchi.

Locomotiva Thomas și prietenii săi

Locomotiva Thomas și prietenii săi (engleză Thomas the Tank Engine and Friends), redenumită ulterior în Thomas & Friends (română Thomas și prietenii), este numele unei celebre serii de televiziune bazate pe cărțile The Railway Series (română Povești de pe calea ferată) scrise de Wilbert și Christopher Awdry. Seria Poveștilor de pe calea ferată prezintă aventurile de zi cu zi ale unui grup de vehicule care au viață și trăsături umane.

Deși primele povești au fost relatate în anul 1943, din pricina condițiilor de război, primul volum, „The Three Railway Engines” (română „Cele trei locomotive”), a fost publicat abia în 1945.

Locomotiva Thomas a avut și are un succes mondial, serialul fiind pe primul loc pentru al zecelea an la rând, în clasamentul primelor 10 seriale preferate de preșcolarii din Anglia, iar jucăriile cu Thomas sunt pe primul loc în clasamentul celor mai vândute jucării pentru preșcolarii din Statele Unite ale Americii. Thomas a apărut în cărți, DVD-uri, CD-uri, VHS-uri, discuri muzicale, jucării, reviste, chiar și pe etichetele sucurilor sau ca forme culinare. De asemenea, franciza deține un număr de opt parcuri tematice proprii în Japonia (două), Australia, Marea Britanie (două), Malaezia, China și SUA.

În prezent, franciza Thomas & Friends aparține companiei HIT Entertainment care a achiziționat în 2002 grupul Gullane Entertainment, deținătorii la acel timp. În 2012 HIT Entertainment a fost achiziționatǎ de gigantul Mattel, una dintre cele mai mari companii producǎtoare de jucǎrii din SUA. Brandul Thomas & Friends se aflǎ în prezent în divizia Fisher Price a companiei Mattel Inc, transmite Wikipedia.org.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase