Caz incredibil: Două familii au plecat de la maternitatea din Onești cu copiii altora

Publicat: 24 06. 2013, 15:07
Actualizat: 10 01. 2020, 13:10

Două mame care au născut la maternitatea din Onești, județul Bacău, au luat acasă alți copii decât cei cărora le-au dat naștere, din cauza unei erori comise de personalul medical, transmite Ziarul de Bacău. Înainte să fie descoperită greșeala, cele două familii au îngrijit, timp de o lună, copilul altcuiva.

Ambele femei au născut câte un băiat de circa 3 kilograme, iar personalul din spital, neglijent, i-a schimbat. Greșeala a fost descoperită după ce una dintre familii au făcut un test ADN care a arătat că nu sunt părinții copilului pe care îl luaseră acasă. Testul a fost repetat, iar rezultatul a fost același.

Ambele familii au depus plângere împotriva spitalului.

Cele două femei nu se pot obișnui cu ideea că au îngrijit o lună de zile un copil la care au fost nevoite să renunțe pentru că nu era al lor. „Vă dați seama că sunt afectată și gândul îmi zboară la celălalt copil, l-am crescut o lună de zile și i-am oferit toată dragostea mea, mi-a fost foarte greu să accept schimbarea. Mi-am dorit să se fi greșit când au pus brățările. Noi vom ține legătura cu cealaltă familie și vor fi frați de cruce”, a declarat una dintre mame.