Caz revoltător! Câine din rasa rottweiler, ucis în bătaie într-o comună din Ialomița: Voi depune plângere penală

Publicat: 05 02. 2020, 11:17
Actualizat: 09 02. 2020, 12:06

„În cursul zilei de astăzi  a fost un apel pe 112 de la un bărbat de 36 de ani din Barcanesti, care reclamă faptul că vecinul său i-a lovit câinele cu un par în cap.

În urma verificărilor a reieșit faptul ca animalul în cauză ar fi intrat pe proprietatea unui bărbat de 69 de ani din comuna Bărcănesti, care a declarat polițiștilor ca ar fi lovit câinele din rasa rottweiler pentru a se apăra.

În continuare se efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul, fiind întocmit un dosar de cercetare penala pentru săvârșirea infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor cu intenție, fără drept”, a tranmis IPJ Ialomița.

Totuși, surse susțin că trei bărbați ar fi ucis câinele dându-i de băut otravă și în bătându-l cu o rangă ce avea cuie înfipte în ea.

Proprietarul asociației de apărare a animalelor și-a trimis un angajat care să preia câinele pentru a-l transporta în București, la o clinică, pentru a fi salvat, însă, din păcate, câinele a fost atât de rănit încât a murit.

De asemenea, președintele asociației a anunțat că va cere o expertiză medicală – necropsie – și va depune plângere penală împotriva agresorilor.