Caz revoltător în Botoșani: Un copil de doar 4 ani a fugit de la grădiniță și s-a urcat într-un tramvai, după ce a rămas nesupravegheat

Publicat: 27 05. 2019, 18:24

Conducerea Școlii Generale numărul 11 din Botoșani a declanșat, luni, o anchetă, iar Inspectoratul Școlar Județean a trimis doi inspectori în control la grădinița „Floare de Colț”, unde un copil de patru ani a ieșit din incintă, s-a urcat într-un tramvai și a mers până la capătul liniei.

Angajații societății de transport public l-au văzut pe copil singur în tramvai și au cerut ajutorul Poliției Locale. Acesta a fost preluat de o patrulă, dus la sediul Poliției Locale Botoșani, de unde a fost luat de părinți.

La nivelul școlii s-a format o comisie de anchetă, care cercetează incidentul, concluziile urmând să fie cunoscute peste câteva zile.

„În două-trei zile o să avem concluziile acestei anchete și o să vedem dacă se impun sancțiuni. Grădinița Floare de Colț este parte a Școlii Generale numărul 11 din Botoșani, din acest motiv ancheta disciplinară este preluată de conducerea școlii. Așteptăm rezultatele, să vedem de ce copilul a rămas nesupravegheat și a putut ieși din incinta grădiniței, cine este vinovat și ce sancțiuni se vor impune. Copilul a fost găsit destul de departe, a ieșit din grădiniță, s-a urcat în tramvai și a mers până la capătul liniei, unde a fost găsit de poliția locală”, a declarat, corespondentului Mediafax, Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Botoșani.

Potrivit acestuia, copilul ar fi fost lăsat să meargă nesupravegheat la toaletă.