CAZ ȘOCANT. Femeie din București, confirmată cu Covid-19, găsită moartă în casă. Cadavrul nu a fost ridicat nici până acum de DSP (VIDEO)

Publicat: 03 04. 2020, 23:05
Actualizat: 03 04. 2020, 23:46

This browser does not support the video element.

Caz șocant în Capitală. O bucureșteancă confirmată cu coronavirus a fost găsită decedată în propria locuință vineri dimineață. Nimeni nu a venit să ridice cadavrul femeii după mai bine de 12 ore, spun vecinii revoltați ai femeii.

Femeia confirmată cu COVID-19 încă de miercuri avea diabet și locuia în cartierul Giulesti, la ultimul etaj al unui bloc P+10.

„Făcea dializă, avea diabet și miercuri a fost confirmată cu COVID. Azi dimineață a găsit-o îngrijitoarea decedată”, a povestit fratele femeii. Nu este clar cum femeia putea fi vizitată de menajeră la locuință, dat fiind diagnosticul extrem de grav.

„De azi dimineață de la ora 9,30 familia persoanei decedate așteaptă să vină cineva de la DSP. A venit un echipaj de dimineață, au făcut o constatare și au plecat. Sunt multe familii cu copii mici în acest bloc”, spun vecinii revoltați. Femeia decedată avea aproximativ 70 de ani.

Poliția a transmis pe adresa redacției Gândul.ro o primă reacție din care reiese că persoana decedată nu se afla pe lista celor aflați în izolare la domiciliu:

„Cu privire la situația prezentată, facem următoarele precizari: Persoana decedată nu se afla în categoria celor comunicate ca fiind în izolare la domiciliu, fapt pentru care poliția nu a verificat prezenta la adresă. Nu au fost constatate leziuni sau alte indicii care să inscrie decesul ca fiind caz medico-legal, iar ridicarea cadavrului sa fie efectuată de către medicul legist”, se spune în comunicatul Poliției.

Vecinii nu înțeleg cum timp de 12 ore nu a venit nimeni de la DSP să ridice cadavrul