Cazul bărbatului decedat după intervenția în forță a unui polițist. Martor la scenele dramatice: „Au tăbărât pe el” – VIDEO

Publicat: 18 04. 2021, 16:00
Actualizat: 18 04. 2021, 19:14
Martorul susține că victima a fost imobilizată la pământ timp de două-trei minute / Sursă FOTO: captură video

Un martor la imobilizarea violentă a unui bărbat din Pitești de către un polițist a fost audiat de autorități. Acesta susține că polițiștii „au tăbărât” pe bărbatul care în timpul imobilizării a murit.

Bărbatul din Pitești imobilizat de polițiști a avut o moarte violentă, potrivit medicului şef legist din Argeş. Acesta a susținut că decesul a survenit în urma asfixiei mecanice, după comprimarea gâtului şi toracelui.

Au existat și martori la incident, unul dintre aceștia fiind un șofer care se afla în zonă pentru a mânca.

Martor la scenele dramatice din Pitești: „L-a imolizat la pământ și l-a ținut acolo două-trei minute”

„Am constatat că au tăbărât pe el. Sunt șofer și am fost că servesc masa acolo. Nu vă pot spune eu că l-a omorât poliția sau nu, decât că l-a imobilizat la pământ și l-a ținut acolo două-trei minute și atâta tot”, a declarat martorul la incident la ieșirea de la audieri.

Victima este Sandu Barbu, în vârstă de 63 de ani, care a decedat în urma intervenției polițistului Drăghici Daniel. Și polițistul în cauză a fost audiat.

Victima a murit asfixiată

În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi ucidere din culpă, cercetările fiind preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. Procurorul de caz a dezvăluit că se fac cercetări asupra faptelor şi încă nu este vizată o persoană, dar și faptul că au fost audiate toate persoanele aflate la faţa locului, inclusiv poliţiştii.

Medicul legist Dan Manu a susținut că victima a murit asfixiată și a suferit mai multe traumatisme. De asemenea, acesta a susținut că victima avea o alcoolemie de peste 2 la mie.

„Raportul medico- legal va fi realizat în următoarele zile, și în funcție de cele ce vor fi stabilite clar de catre legist, incadrarea juridica dată la această oră, de ucidere din culpa va subzista sau ar putea fi schimbată în lovituri cauzatoare de moarte. Este vorba de stabilirea clara a legaturii de cauzalitate cu cauza decesului”, au declarat surse judiare pentru GÂNDUL.RO.