Cazul bebelușilor din Argeș grav bolnavi: Portocalele nu reprezintă sursa infecțiilor digestive

Publicat: 15 02. 2016, 16:02
Actualizat: 11 03. 2016, 18:12

„Președintele Veterinarilor mi-a comunicat că rezultatul este negativ, deci cauza nu o reprezintă portocalele”, a spus, pentru MEDIAFAX, ministrul Irimescu.

De altfel, potrivit unui comunicat de presă al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), probele prelevate din portocale privind depășirea limitelor admise de reziduuri de pesticide au prezentat rezultate negative.

„În probele de portocale analizate nu s-au înregistrat depășiri ale limitelor maxime admise de pesticide (conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 396/2005, cu modificările și completările ulterioare)”, potrivit comunicatului de presă.

Probele au fost prelevate de inspectorii DSVA Argeș pe 13 februarie din mai multe loturi de portocale, din hipermarketurile din județul Argeș, în localitățile Pitești, Mioveni, Curtea de Argeș, Topoloveni și Câmpulung, potrivit sursei citate.

Probele au fost trimise, în aceeași zi, către Laboratorul Național de Referință din București, pentru a fi analizate, iar rezultatele analizelor, finalizate în data de 15 februarie, arată că nu se înregistrează depășiri ale limitelor maxime admise de reziduuri de pesticide.

În acest moment, patru copii mai sunt internați la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic „Marie Curie”, dintre care doi sunt intubați, a declarat doctorul Radu Tăbăcaru. Din cei patru pacienți, la unul s-a întrerupt dializa și la trei încă se mai face dializă peritoneală.

O fetiță, care era intubată încă de săptămâna trecută, la Secția de Terapie Intensivă, a murit luni dimineață la Spitalul „Marie Curie” din Capitală. Este al doilea deces, după ce în 4 februarie, un alt copil, de 11 luni, a murit din cauza infecției digestive grave. În acel caz, medicii au stabilit că este vorba despre virusul E.coli.