Cazul chirurgului fals: Matteo Politi a scăpat de arestul preventiv. Ce se va întâmpla cu bărbatul

Publicat: 05 06. 2019, 19:43

Pe durata controlului judiciar, Matteo Politi nu are voie să plece de pe raza teritorială a Municipiului București și a județului Ilfov, decât cu încuviințarea prealabilă a organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată, nu are voie să desfășoare profesia de chirurg plastician-estetician și trebuie să comunice periodic informații relevante despre mijloacele de existență.

Falsul chirurg italian se afla în arest preventiv din 7 februarie 2019.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 îl acuză pe Matteo Politi de înșelăciune în formă continuată și simplă și de exercitarea fără drept a profesiei. În privința infracțiunii de înșelăciune, italianul e acuzat că a păgubit două persoane, spunându-le că este proprietarul unei clinici private și că le poate închiria un spațiu în cadrul unității. Acesta i-a păgubit pe cei doi reclamanți de o sumă de bani achitată ca garanție pentru închirierea spațiului.

La începutul lunii februarie, Matteo Politi, italianul acuzat că a operat în mai multe clinici private din București, deși avea doar opt clase, a fost prins de polițiștii de frontieră de la Curtici, județul Arad, în timp ce încerca să fugă din țară.

În 2011, Matteo Politi a primit o sentință de un an și jumătate în Italia, cu suspendare, după ce a mințit timp de mai mulți ani că e medic și a profitat că avea același nume de familie cu al unui cardiolog cu reputație din Modena, respectiv Luigi Vincenzo Politi.

Foto: Hepta