Cazul din Caracal. Procurorul care nu ar fi permis polițiștilor să intre în casa lui Dincă, înapoi la muncă

Publicat: 27 11. 2019, 13:55

Procurorul Cristian Ovidiu Popescu, care s-a ocupat de cazul Caracal și nu ar fi permis polițiștilor să intre în casa lui Gheorghe Dincă se poate întoarce la parchet, în urma deciziei de miercuri a Secției pentru procurori a CSM, întrunită pentru a discuta cazul lui, după ce Inspecția Judiciară a început ancheta disciplinară.

Astfel, a fost ridicată măsura suspendării dispuse de Secția pentru procurori a CSM în luna august, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din Consiliu.

Inspecția Judiciară a început cercetarea disciplinară față de Ovidiu Popescu și, tot în luna august, instituția a propus CSM suspendarea acestuia din funcție până la încheierea cercetării disciplinare.

„Inspectorii judiciari din cadrul Direcției de inspecție pentru procurori au dispus începerea cercetării disciplinare față de procurorul Popescu Cristian Ovidiu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal sub aspectul săvârșirii abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t) teza a II-a, constând în exercitarea funcției cu gravă neglijență”, se arată în informarea Inspecției Judiciare.

Nicolae Alexe, fost adjunct IPJ Olt, a declarat la acea vreme că a propus procurorilor care se ocupau de dispariția Alexandrei, să intre în flagrant în casa lui Gheorghe Dincă, invocând prevederea din Constituție care le permitea acest lucru, însă procurorul nu au fost de acord, deoarece nu erau siguri că victima e acolo.