Cazul femeii care a murit în timp ce încerca să se salveze din calea unui incendiu: De ce nu a putut fi salvată de pompierii ISU / Momentul șocant în care cade de pe bloc – VIDEO

Publicat: 16 02. 2021, 17:54
Actualizat: 16 02. 2021, 19:46

This browser does not support the video element.

Cazul femeii în vârstă de 65 de ani care a încercat să se salveze din calea unui incendiu, dar a decedat încercând să coboară pe bloc, a șocat o comunitate întreagă. ISU Constanța transmite că femeia nu a putut fi salvată din cauza faptului că pompierii ajunși la fața locului nu aveau o autospecială cu scară, astfel încât a fost trimisă una aflată la 8 kilometri distanță, însă era deja prea târziu la momentul respectiv.

Femeia din Constanța probabil că ar fi putut fi salvată dacă pompierii ajunși la fața locului interveneau cu o autospecială cu scară și saltea pe care aceasta să sară. Victima a încercat să se salveze din calea unui incendiu și a stat pe balcon minute în șir în speranța că autoritățile o vor scoate teafără și nevătămată din apartamentul incendiat, însă, în cele din urmă, a decis să își ia viața în propriile mâini și să coboare pe bloc.

Incendiul a avut loc la domiciliul acesteia, situat la etajul 6 al unui bloc de pe bulevardul Mamaia din Constanţa. Presa locală relatează că soțul femeii a reușit să se salveze ieșind din apartament, însă aceasta se întorsese să ia ceva, dar nu a mai putut părăsi incinta pe ușă, ci a fost nevoită să se retragă pe balcon.

De ce nu au putut interveni pompierii pentru salvea femeii aflate pe balcon

Un reprezentant al ISU contactat de hotnews.ro a explicat de ce pompierii ajunși la fața locului nu au putut interveni cu o scară sau cu o saltea.

„Pentru că inspectoratul nu este dotat, nu există în dotarea Inspectoratului nicio saltea. Au fost la un moment dat și s-au înlocuit cu alte mijloace de intervenție la înălțime – autoscări mecanice. Se vor verifica toate aspectele”, a declarat Anca Chiriță, reprezentant ISU Constanța.

Autoscara a ajuns la locul intervenției la 2 minute după ce femeia căzuse de pe bloc

„Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanța la ora 09.14. La ora 09.15 au fost alertate simultan următoarele echipaje: 1 ambulanță SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere și 1 autoscară. Ambulanța SMURD tip B2 și cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detașamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș, care se află la aproximativ 2 km față de locul producerii incendiului. Primul echipaj care a ajuns la locul intervenției a fost ambulanța SMURD tip B2, la ora 09.21. Având în vedere că la Detașamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detașamentului de Pompieri Palas. Autoscara a ajuns la locul intervenției la ora 09.27, distanța parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25. Forțele aflate la locul intervenției în momentul sosirii autoscării erau 2 autospeciale de stingere, 1 ambulanță SMURD tip B, precum și 2 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță. La nivelul județului Constanța există 3 autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competență, astfel: Cernavodă, Medgidia și Constanța”, a transmis și ISU Dobrogea.