Cazul femeii incendiate pe masa de operații | Doctorul Mircea Beuran, noi dezvăluiri: Eu mi-am respectat ierarhia mea. Noi nu ne dăm cu presupusul / Nu a căutat nimeni să mușamalizeze. Finalizând operația, am parafat protocolul

Publicat: 29 12. 2019, 12:08

Chirurgul Mircea Beuran a făcut o serie de declarații referitoare la cazul pacientei incendiate pe masa de operații duminică dimineața, la Realitatea Plus.

Acesta a fost întrebat dacă managerul spitalului nu a informat Ministerul Sănătății.

„Probabil, probabil da, dar eu n-am de ce să fac această verificare. Odată ce eu am făcut anunțul, mai departe trebuiau să se rostogolească acestea în ordine ierarhică. (…) Imediat cum s-a terminat acest eveniment și intervenția chirurgicală, personal am anunțat managerul spitalului , directorul medical , am anunțat responsabilul chirurg de bloc operator și am stat de vorba cu familia , explicându-le toate aceste lucruri din momentul în care am venit și ce am făcut eu și ceea ce am aflat din discuția cu echipa care a fost în sala respectivă. (…) Problema este că există o ierarhie, eu mi-am respectat ierarhia mea, din poziția de chirurg și șef de secție nu am altă responsabilitate decât aceea de a anunța forul meu superior și am anunțat, inclusiv discuția cu familia”, a explicat acesta.

În plus, acesta a explicat și o altă cauză despre care se vehicula că ar fi putut conduce la un asemenea incident..

„Este eroare umană în clipă în care se urmărește dacă toate procedurile operaționale pentru a pune o sala în funcțiune și care nu aparține echipei operatorii au fost îndeplinite. A rămas că se face o anchetă tehnică etc.  Noi nu ne dăm cu presupusul”, a mai explicat chirurgul Mircea Beuran.

 

Chirurgul Mircea Beuran: Nu a căutat nimeni să mușamalizeze. Finalizând operația, am parafat protocolul 

Mircea Beuran a spus că semnătura lui apare pe protocolul de operație chiar dacă a intrat în sală după ce trecuse incidentul în care pacienta a ars, deoarece el a încheiat intervenția chirurgicală. Nu a dorit mușamalizarea cazului, iar astfel de situații nu sunt singulare în chirurgie, spune medicul.

Citește continuarea…