CCR reacționează la declarațiile lui Dorneanu privind site-ul: Nu SRI și STS asigură mentenanța

Publicat: 20 06. 2019, 19:13

„Precizăm că afirmațiile președintelui Curții Constituționale a României, domnul prof. univ.dr. Valer DORNEANU, din data de 20.06.2019, referitoare la asigurarea mentenanței site-ului instituției nu vizau SRI și STS ci societatea care are astfel de obligații contractuale cu Curtea Constituțională a României”, precizează CCR, într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Ulterior afrmațiilor inițiale, Mediafax l-a contactat pe Valer Dorneanu care a declarat că se referea la faptul „că se va consulta cu SRI, STS și societatea care asigură mentenanța pentru reconstrucția site-ului”.

Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, a declarat, joi, că, vinerea treacută, site-ul CCR a fost „virusat, spart” iar că în urma consultării cu SRI și STS, acesta va fi refăcut. El a mai transmis că se va adresa penal și tehnic autorităților competente.

Dorneanu a precizat că a solicitat Monitorului Oficial să publice „cu prioritate” toate deciziile CCR nepublicate iar comunicarea cu societatea civilă se va face prin „site-urile de comunicare în masă”.

Acesta a spus că instituția nu a fost șantajată cu cereri de recompensă în urma spargerii paginii de internet.

În ceea ce privește o posibilă legătură între atacurile cibernetice din ultima perioadă la alte insttituții, precum unele spitale, Valer Dorneanu a afirmat că nu poate specula pe acest subiect.