Ce a făcut Meleșcanu când Traian Băsescu l-a întrebat dacă în Guvern sunt foști ofițeri

Publicat: 14 10. 2014, 01:17
Actualizat: 29 09. 2018, 01:17

Băsescu a spus că din acel moment nu a mai avut încredere în Teodor Meleșcanu, iar acesta este cel mai grav incident de securitate care avut loc în mandatul său. El a subliniat că a fost singura dată când a cerut, ca șef de stat, o informație unui Serviciu fără a primi un răspuns.

Președintele a povestit că s-a dus la SIE și a discutat timp de 30 de secunde cu structura de conducere a Serviciului, căreia i-a prezentat incidentul și i-a subliniat că nu îl va tolera. El a menționat că de atunci nu a mai lucrat cu Meleșcanu, ci cu adjuncții acestuia. Șeful statului a ținut să menționeze că, din fericire, SIE a funcționat.

Răspunzând unei întrebări, președintele a spus că s-a dovedit, „dat fiind caracterul omului”, că a făcut o greșeală prin numirea lui Meleșcanu la SIE. El a ținut să precizeze că în cazul numirii lui George Maior la șefia SRI a luat o decizie bună.

Președintele Traian Băsescu a prezentat, luni, la Realitatea TV, în sprijinul afirmației că Victor Ponta a fost ofițer SIE, o Hotărâre de Guvern, inițiată de Teodor Meleșcanu și semnată de premier, care extindea protecția acordată ofițerilor și la cei care și-au încetat raporturile cu Serviciul.

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la Realitatea TV, că premierul Victor Ponta a fost ofițer acoperit al SIE în perioada 1997-2001.