Ce a făcut un pensionar din Galați, după ce a găsit un portofel cu peste 6.000 de lei pe o bancă

Publicat: 17 09. 2020, 22:28
Actualizat: 17 09. 2020, 22:37
FOTO - Caracter ilustrativ

Un pensionar din Galați, în vârstă de 72 de ani, a găsit, miercuri, un portofel în care se aflau peste 6.000 de lei, cupoane și tichete de masă, pe care l-a predat la Poliție. Portofelul aparținea unei femei în vârstă care făcuse un împrumut bancar, iar acum – datorită gestului bătrânului – bunurile acesteia s-au întors la proprietară cu ajutorul polițiștilor. Bărbatul nu a dorit să-i fie făcut public numele.

Portofelul a fost pierdut într-o zonă aglomerată a orașului Galați. Potrivit polițiștilor, în jurul orei 13.25, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Galați s-a prezentat un bărbat în vârstă de 72 de ani care a declarat faptul că a găsit un portofel pe o bancă situată în zona unui magazin alimentar și a venit pentru a-l preda la poliție în vederea identificării persoanei care l-a pierdut.

În interior se aflau 6.116 lei, șase tichete de masă, patru cupoane de pensie și 11 cupoane de călătorie pentru pensionari.

În urma verificărilor efectuate, a fost identificată persoana care figura cu numele în cupoanele de pensie, o femeie în vârstă de 79 ani din municipiul Galați.

Persoana a fost contactată și invitată să se prezinte la sediul instituției, în vederea clarificării acestei situații, povestind cum s-au întâmplat lucrurile.

„Femeia, cu lacrimi în ochi, a precizat faptul că în jurul orei 10.00 a scos de la o casă de ajutor reciproc o sumă mai mare de bani pe care a pus-o în portofelul pe care îl avea asupra sa. Când se îndrepta spre casă în jurul orei 13.00, s-a așezat pe o bancă pentru a se odihni, iar sacoșele cu mai multe produse pe care le cumpărase precum și portofelul le-a așezat lângă ea, pe bancă. La plecare a uitat portofelul pe bancă. Portofelul împreună cu tot ceea ce se afla în el a fost restituit femeii”, a anunțat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Galați, citat de Mediafax.

Un bărbat din Hunedoara a găsit pe drum un portofel plin cu bani și l-a predat polițiștilor, anul trecut

Ioan Popa, un bărbat de 30 de ani, din comuna hunedoreană Rapoltu Mare, a observat din mașină pe marginea unui drum județean un portofel.

Bărbatul, tată a cinci copii, a mers imediat la Poliție și a predat portofelul cu documente și suma de 1.334 de lei.

Acesta era pasager în mașina condusă de mama sa, în momentul în care a observat portofelul pe marginea drumului.

Ulterior, acesta a mers la sediul Poliției Orașului Simeria, unde a povestit cum s-a întâmplat totul.

Cine este tânăra care a găsit un portofel cu 19.000 de euro și l-a dus la poliție. Gestul proprietarei banilor a lăsat-o fără cuvinte

O femeia de 30 de ani din Iași, care – în luna februarie – a găsit un portofel cu 19.000 de euro și l-a dus la Poliție, a fost recompensată de proprietara micii averi.

Tânăra a readus zâmbetul pe buze în familia speriată că a pierdut economiile de o viață, informează stirileprotv.ro. Ana Manole are 31 de ani și este vânzătoare de ziare într-o parcare a unui centru comercial din Iași.