Ce a pățit o polițistă care și-a acuzat șeful de viol

Publicat: 14 12. 2015, 12:10

Polițista Melania Renghea a fost condamnată de Curtea de Apel Craiova la muncă în folosul comunității, sentința fiind dată în dosarul în care aceasta a fost judecată pentru denunț calomnios împotriva fostului șef al Poliției Olt, comisarul șef Ion Voicu.

În 2012, polițista a declarat că Gheorghe Barbu, pe care l-a acuzat de viol, ar fi plasat-o mai multor persoane, printre care și comisarul șef Ion Voicu, șeful Poliției Olt, pentru a întreține cu ea raporturi sexuale, potrivit OltTV.ro.

Voicu a acționat-o în instanță pentru denunț calomnios, iar în iunie 2015 Judecătoria Slatina a condamnat-o pe Renghea la doi ani de închisoare cu suspendare. Aceasta a făcut apel, iar de această dată Curtea de Apel Craiova a condamnat-o la muncă în folosul comunității. De asemenea, Melania Renghea trebuie să-i plătească fostului șef al IPJ Olt daune morale în valoare de 5.000 lei.

„Condamnă inculpata Renghea Melania Celestina la pedeapsa de 1.800 lei, reprezentând 180 zile-amendă, cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă fiind de 10 lei, pentru săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare”, apare în încheierea Curții de Apel Craiova.