Ce a stabilit expertiza psihiatrică în cazul pacientului din Spitalul Bacău care și-a omorât un coleg de salon

Publicat: 22 01. 2015, 19:59
Actualizat: 22 01. 2015, 21:02

Expertiza dispusă de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău pentru bărbatul de 64 de ani care, în urmă cu o lună, a omorât în bătaie un bolnav și pe un altul l-a rănit grav în timp ce se afla internat la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bacău, indică faptul că atacatorul nu a avut discernământ atunci când a comis actele de violență extremă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În consecință, anchetatorii nu vor dispune nicio măsură preventivă față de băcăuanul cercetat pentru omor, acesta rămânând în continuare internat la Spitalul de Psihiatrie Socola, acolo unde, de altfel, i s-a făcut și expertiza psihiatrică.

„Din raportul de expertiză psihiatrică rezultă că autorul nu a comis fapta cu discernământ. În consecință, așteptăm raportul de necropsie de la Medicina Legală, după care vom da soluția în dosar”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, Felix Bănilă.

Bărbatul în cazul căruia a fost făcută expertiza psihiatrică, internat în Spitalul Județean Bacău, și-a omorât, în urmă cu o lună, un coleg de salon în vârstă de 54 de ani, iar pe altul l-a rănit grav, cei doi fiind loviți cu pumnii, în special la față.

Potrivit conducerii Spitalului Județean de Urgență (SJU) Bacău, incidentul s-a petrecut într-unul din saloanele Secției de Psihiatrie, într-un moment în care pacienții erau nesupravegheați de către personalul medical, care făcea schimbul de tură. O infirmieră a fost cea care i-a găsit pe cei trei bărbați plini de sânge, alertată de strigătele care se auzeau dinspre salon. Unul dintre pacienți, un bărbat de 54 de ani, era în stare foarte gravă, fiind solicitată intervenția unei Ambulanțe. Din păcate, echipajul medical nu l-a mai putut salva pe băcăuan, fiind declarat decesul.

Cel de-al doilea pacient bătut cu pumnii și picioarele a fost transportat la Secția de Neurochirurgie unde, în urma investigațiilor medicale, s-a constatat că a suferit o fractură de piramidă nazală și traumatism facial, fiind transferat apoi la Secția de Terapie Intensivă. În urmă cu două zile, bărbatul a revenit în Secția de Psihiatrie a spitalului băcăuan, starea sa fiind una stabilă.

Polițiștii și procurorii au declanșat cercetări în acest caz. Totodată, unitatea medicală băcăuană a început propria anchetă internă pentru a stabili dacă personalul medical și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu, în funcție de care se vor stabili și eventualele sancțiuni.