Ce au găsit polițiștii argeșeni asupra unui cerșetor care susținea că are doar 12 lei la el

Publicat: 29 03. 2014, 16:33
Actualizat: 29 07. 2014, 19:03

Când a fost oprit și legitimat, Petre Neacșu (38 de ani) le-a spus polițiștilor că are asupra lui 12 lei. După un control corporal amănunțit, polițiștii au găsit însă 1.070 de lei, în bancnote noi de 1, 10, 50 și 100 de lei.

Cerșetorul a fost dus la sediul Poliției locale, fiind întrebat de unde a făcut rost de această sumă de bani. Bărbatul a răspuns că are pensie de handicap de 950 de lei pe lună. ”N-am la mine talonul, dar pot să-l aduc. Am dovezi că sunt banii mei. Nu-i las acasă pentru că mama mea e bolnavă și-i țin mereu la mine, fiindcă mi-e frică să nu-i fure cineva”, a declarat Neacșu.

În plus, polițilștii au găsit asupra bărbatului și un bilet de ieșire de la Spitalul Vedea, din februarie 2014, în care se precizează că acesta suferă de afecțiuni psihice, dar și o înștiințare de la Serviciul de probațiune Argeș, în care se preciza că Neacșu trebuia să se prezinte la sediu pe 20 martie, întrucât a fost condamnat la închisoare cu suspendare, sub supraveghere.

Acum, polițiștii argeșeni au luat legătura cu autoritățile din localitatea lui Neacșu, Căteasca, pentru a stabili dacă acesta este într-adevăr bolnav psihic, în condițiile în care a fost condamnat la închisoare.