Ce crede Gigi Becali despre sacii cu bani ai lui Diaconescu

Publicat: 02 10. 2012, 21:33
Actualizat: 17 07. 2016, 22:10

Patronul Stelei Gigi Becali și-a exprimat îndoiala cu privire la existența sumei de circa două milioane de euro în cei șapte saci de bani pe care Dan Diaconescu i-a scos aseară de la bancă și cu care patronul OTV a afirmat că vrea să plătească salariile restante pe o lună ale angajaților Oltchim. 

„Ăia nu sunt șapte saci, sunt șapte săculeți (…), acolo avea vreo 100 de mii de euro”, a spus Gigi Becali.

După părerea lui Becali, în sacii lui Dan Diaconescu s-ar fi aflat „rumeguș”, ulterior el revenind cu precizarea că prin această sintagmă a dorit să spună că în saci crede că sunt „bancnote de 50 de euro, puse pe cant”, iar deasupra lor un pachet de bancnote de 500 de euro. 

Becali a mai spus că două milioane de euro încap „într-o punguță”, sau în buzunarele de la haină și de la pantaloni.

Avocatul lui Dan Diaconescu, Daniel Fenechiu, a precizat că îi va sugera clientului său să organizeze o vizionare a sacilor pentru a face dovada că aceștia conțin bani. 

Însoțit de un lider de sindicat de la Oltchim, Dan Diaconescu a mers luni la o bancă de unde a ieșit cu șapte saci cu bani. „Sunt foarte mulți bani, cam cât pregătise domnul Ponta să ia pe acest combinat”, a afirmat liderul PP-DD. După ce a ajuns cu banii la Ministerul Economiei, patronul OTV a constatat că nu i se permite accesul în curtea instituției. 

Premierul Victor Ponta a anunțat luni seara că Guvernul a luat act de anularea licitației pentru vânzarea acțiunilor deținute de stat la Oltchim și de faptul că procesul de privatizare a eșuat, fiind necesarul ca circul din ultimele zece zile să înceteze.  Anterior, ministrul Economiei, Daniel Chițoiu, a spus că Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de acțiuni deținut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi că deține suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri.