Ce înseamnă în limba germană numele Klaus Werner Iohannis

Publicat: 18 11. 2014, 17:42
Actualizat: 27 06. 2015, 11:46

„Iohannis vine de la Iohann, care e varianta germană  a lui Ioan. Numele de Ioan este atestat în ebraică sub forma de Johanan, nume care este la originea lui Ioan.  Johanan este format din Jo – care înseamnă Dumnezeu și din Hanan care semnifică a avea milă”, a spus Viorica Nișcov.

În opinia germanistei, Johanan  este un nume care trimite la zona religioasă în limba ebraică.  „Referitor la Ioan observăm că are o ascendență somptuoasă.  Klaus sau Claus este prescurtarea de la Nicolaus, care vine de la Sfântul Nicolae sau Santa Claus, care a fost la originea lui Moș Crăciun”, a mai spus traducătoarea.

Aceasta a mai spus că, de fapt, Santa Klaus vine din limba olandeză  care suna „Sinter Claaus”, cea ce însemna Sfântul Nicolae, care era un episcop foarte important din zona Mirei.

„Numele de Nicolae vine din forma grecească  a lui Nicolaus care are la origine Nike, care înseamnă victorie și care a dat forma de Nicolaus. Numele de Werner nu înseamnă nimic anume, nu are o semnificație specială. Este un nume german vechi, foarte răspândit în Germania. Este un nume german, cam cum ar fi la noi Manole, de exemplu”, a conchis Viorica Nișcov.