Ce măsură a fost luată în cazul femeii care s-a aruncat cu copilul în fața trenului

Publicat: 23 12. 2015, 15:48
Actualizat: 23 12. 2015, 20:51

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, procurorii au trimis-o în judecată pe Carmen Tatiana Tudurean pentru tentativă la violență în familie, fiind acuzată că, în 30 septembrie, a încercat să se omoare împreună cu fiul său în vârstă de cinci ani, aruncându-se în fața unui tren în mișcare.

În pofida eforturilor conductorului, locomotiva nu a putut fi oprită, astfel că roțile acesteia au trecut peste corpurile femeii și copilului pe care ea îl ținea în brațe.

„Chiar în pofida lipsei unei poziții clare a inculpatei, mijloacele de probă administrate în prezenta cauză au pus în evidență faptul că inculpata a acționat cu premeditare în vederea suprimării propriei sale vieți, precum și a vieții fiului său, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a persoanei vătămate datorată vârstei”, arată procurorii.

Incidentul a avut loc în gara Câmpulung Moldovenesc, unde femeia, în vârstă de 30 de ani, s-a aruncat în fața trenului care circula pe ruta Ilva Mică-Câmpulung Moldovenesc, ținându-l în brațe pe fiul ei, în vârstă de cinci ani.

Mai mulți martori spuneau că femeia se plimba cu copilul prin gară cu aproximativ o jumătate de oră înainte de sosirea trenului.

La locul accidentului au intervenit un echipaj SMURD și o autospecială de la Serviciul Județean de Ambulanță Suceava, femeia și fiul acesteia fiind transportați la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc.

Directorul spitalului, Eugen Ciosnar, spunea că femeia are un picior amputat de la genunchi, iar copilul avea ambele picioare amputate. Ulterior, băiatul a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la un spital din Iași.

Medicii din Iași au reușit să îi replanteze piciorul stâng copilului, însă piciorul drept nu a mai putut fi salvat, fiind amputat de la coapsă.