Ce metodă a găsit o profesoară pentru a face liniște la clasă: ”E cea mai deșteaptă dintre toți, îți zic!”

Publicat: 28 04. 2023, 19:46
Actualizat: 28 04. 2023, 20:56
Sursă foto: elements.envato.com

Un elev de gimnaziu i-a povestit unei colege, într-un autobuz din București, cum a reușit o profesoară să mențină liniștea la clasă. Discuția a fost auzită și de o femeie care a urcat discuția dintre cei doi pe rețelele de socializare.

Băiețelul i-a spus că profesoara le-a spus elevilor că le dă lucrare dacă fac gălăgie. Astfel, ca și pedeapsă de fiecare dată când un copil vorbea neîntrebat scria pe tablă o literă din cuvântul „liniște”, iar când cuvântul era complet, venea și lucrarea.

Doar că elevii s-au oprit la ultima literă din cuvânt.

„Pe linia 226, un puști de clasa a 5-a (rezultă asta din conversație) îi povestește entuziasmat unei colege despre una dintre profesoare.

– E cea mai deșteaptă dintre toți, îți zic! La ce crezi că s-a gândit, ca să nu mai fie haos în clasă? Ne-a spus așa: „De fiecare dată când unul dintre voi vorbește fără să fie cazul, îi deranjează pe colegi sau întrerupe ora, scriu pe tablă câte o literă din cuvântul LINIȘTE. Când ajungem la litera E, vă dau test. Fără discuție”.

Fata îl ascultă concentrată, de parcă i se povestește un film de acțiune. Fiindcă băiatul prelungește suspansul tăcând, decide să-l întrebe:

– Și? Ce s-a întâmplat?

Mulțumit, puștiul zâmbește: a reușit să-și cucerească auditoriul cu o poveste interesantă. Și, cum nu vrea să lase loc de plictiseală, continuă încântat:

– Păi, ce să se întâmple? La început, noi am crezut că glumește sau că vrea să ne sperie… Și au mai fost câțiva dintre noi care n-au respectat regula. Până și eu m-am trezit că vorbesc aiurea, și-am luat primul „L”! De fiecare dată când cineva făcea o prostie, pac!

– o literă pe tablă… Și-am ținut-o așa până când pe tablă s-a văzut scris L I N I Ș T. Nici măcar n-a durat mult… (Râde) Mamă, ce cuminți am fost toți, din momentu’ ăla! Cei mai cuminți copii din istorie!”, scrie persoana care a auzit discuția.