Ce pățești dacă îți lași câinele să facă mizerie pe stradă în sectorul 6. O sută de persoane au aflat deja

Publicat: 05 03. 2015, 19:42

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 6, în perioada 2 februarie – 3 martie, agenții din cadrul Poliției Locale au aplicat 329 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 30.550 de lei persoanelor care nu au întreținut curățenia și igiena în spațiile de locuit și spațiile de desfășurare a activității și au lăsat mizerie și în curți și pe spațiile verzi din jurul blocurilor.

Conform prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 120/2010, privind Normele de salubrizare și igienizare ale Municipiului București, nerespectarea acestor norme constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 la 3.000 de lei pentru persoane juridice și de la 200 la 1.000 de lei pentru persoane fizice.

În plus, în timpul plimbărilor pe domeniul public, posesorii animalelor de companie au obligația să dețină asupra lor materialele necesare (făraș, mătură, pungă) pentru curățarea dejecțiilor provenite de la acestea, iar cei care nu se conformează riscă să fie sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 200 lei și 500 lei, mai atrage atenția primăria de sector.

Poliția Locală Sector 6 informează că acțiunile de control se vor desfășura permanent.