Ce pedeapsă a primit tânărul de 17 ani care a amenințat că aruncă în aer două licee din Târgoviște, doar ca să scape de cursuri

Publicat: 20 12. 2017, 23:50

Potrivit portalului instanțelor, tânărul de 17 ani, trimis în judecată de DIICOT pentru infracțiuni la legea privind combaterea terorismului, după ce, în luna martie a amenințat că aruncă în aer două licee din Târgoviște, nu a fost condamat la închisoare.

„Aplică inculpatului Nisipeanu Robert Gabriel măsura educativă a supravegherii pe o durată de 4 luni sub coordonarea Serviciului de Probațiune Dâmbovița”, scrie sursa citată.

Potrivit instanței, tânărul trebuie să respecte mai multe obligații, între care să nu meargă la manifestări sportive, culturale ori la alte adunări publice și să se prezinte la Serviciul de Probațiune Dâmbovița, la datele fixate.

Decizia nu este definitivă. Aceasta poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

În 24 martie cursurile de la două licee din Târgoviște au fost suspendate, în urma unui anunț potrivit căruia în unitățile de învățământ ar fi fost amplasată o bombă. După câteva ore de verificări s-a constatat că alarma a fost una falsă.

Anchetatorii au stabilit că autorul alarmei este un tânăr de 17 ani care a vrut să scape de cursuri.