Ce s-a întâmplat cu acest polițist român, filmat când tăia fără jenă linia continuă dublă. VIDEO

Publicat: 06 09. 2017, 23:29

This browser does not support the video element.

Mașina Poliției Locale din Galați a fost filmată miercuri, pe șoseaua de centură a orașului, unde șoferul încălca linia continuă dublă, deși în apropiere exista un sens giratoriu.

Șefii polițistului care a încălcat Codul Rutier au comandat o anchetă internă după ce au văzut filmarea postată pe Internet.

„Dacă este cazul voi sesiza Comisia de Disciplină pentru sancționarea agentului care a comis această abatere. Oricum, până se vor clarifica lucrurile, polițistul respectiv nu va mai avea voie să conducă mașina instituției, iar dacă Poliția Rutieră stabilește că este vinovat și îl sancționează, nu va mai conduce nicio mașină a instituției. Avem și patrulare pedestră la Poliția Locală și va merge acolo”, a anunțat directorul Poliției Locale Galați, Petrică Hahui.

Incidentul a ajuns și în atenția Poliției Rutiere, care s-a autosesizat și va face cercetări.

„Facem verificări în această cauză pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. Dacă au fost încălcate prevederile legale, se vor aplica sancțiuni fără dar sau poate, chiar dacă este vorba despre Poliția Locală. Trebuie înțeles faptul că nu putem da sancțiuni doar în baza unor imagini. Este nevoie și de o cercetare a cauzei. Nu este primul caz în care ne autosesizăm. Acolo unde verificările noastre au dus la concluzia că legea a fost încălcată, s-au aplicat sancțiunile corespunzătoare”, a declarat șeful Poliției Rutiere Galați, Bogdan Carp.

Rezultatele anchetelor vor fi anunțate în câteva zile.