Ce s-a întâmplat cu propunerea legislativă care interzice fumatul în spațiile publice

Publicat: 25 11. 2015, 11:55
Actualizat: 01 02. 2016, 11:26

Propunerea legislativă care interzice fumatul în spațiile publice nu a mai fost inclusă pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a plenului Camerei Deputaților.

La Parlament au venit pentru a asista la dezbatere reprezentanți ai unor ONG-uri anti-fumat, care s-au declarat surprinși de scoaterea legii de pe ordinea de zi.

„Nu ne-a spus nimeni nimic, nici parlamentarii nu știau că astăzi nu se va discuta legea”, a spus unul dintre reprezentanți ONG-uri anti-fumat care au venit la Parlament pentru a lua parte la dezbatere.

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun interzice complet fumatul în spațiul autorităților și instituțiilor publice centrale și locale, ale instituțiilor și unităților de învățământ, precum și în unitățile sanitare de stat și private.

Proiectul de lege a primit, în luna martie, susținerea a 86 de senatori, fiind înregistrate doar 8 abțineri și 30 de voturi împotrivă, în ciuda discuțiilor aprinse pe care inițiativa legislativă le-a generat.