Ce se întâmplă cu studenții români din Marea Britanie după Brexit. Anunțul ambasadorului Brummell

Publicat: 28 01. 2017, 19:09

Tinerii români vor putea intra, la toamna, la universitățile din Marea Britanie în aceleași condiții ca și în prezent, susține ambasadorul acestei țări, Paul Brummell, care a arătat, însă, că nu poate preciza care vor fi noile condiții de admitere după negocierile privind Brexitul.

„Situația, acum, este neschimbată. Deci, studenții din România pot intra în universitățile din Marea Britanie în toamna acestui an în exact aceleași condiții ca și înainte de 23 iunie (dată referendumului din Marea Britanie – n.r.), dar, bineînțeles, o să fie o negociere privind Brexit și ceea ce înseamnă. Nu știu care o să fie rezultatul negocierilor, nu pot să spun într-un mod concret care o să fie condițiile noi pentru studenții români care vor să studieze în Marea Britanie după Brexit, dar pot să spun că am vorbit cu mulți universitari britanici și, pentru ei, studenții români sunt studenți buni, au rezultate foarte bune”, a afirmat diplomatul britanic la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Paul Brummell a menționat că, în prezent, în Marea Britanie studiază 6.000 – 7.000 de studenți români, care au rezultate bune.

El a precizat că intențiile universităților din Marea Britanie sunt să rămână internaționale, amintind că patru universități din Marea Britanie sunt în top 10 cele mai bune din lume.