CE SIMPTOME indică o formă mai gravă de coronavirus. Cum ar trebui să procedeze medicii

Publicat: 04 04. 2020, 14:05
Simptomele care trebuie să te îngrijoreze

Cercetători de la Universitatea New York au studiat pacienți cu coronavirus din Wenzhou, China și au ajuns la concluzia că anumite simptome ar putea fi indicatori ai cazurilor grave de infectare cu COVID-19.

Potrivit acestora, durerile musculare și modificările nivelurilor de hemoglobină și alaninaminotransferaza
(ALT) trebuie tratate cu mai multă atenție de medici.

Afectarea mușchilor a fost depistată ca un indicator că un pacient poate continua să dezvolte o boală pulmonară severă, potrivit specialiștilor americani. În prezent sunt considerate ca semnele principale ale coronavirusului doar tusea persistentă și o temperatură ridicată. Însă, analizând 53 de pacienți din Wenzhou, China, oamenii de știință de la Universitatea New York au descoperit o legătură între durerile musculare și cazurile grave de Covid-19.

Megan Coffee, expertul în boli infecțioase care a condus studiul, a declarat că durerea musculară profundă, cunoscută sub numele de mialgie, a fost adesea expusă de pacienți.

„Speranța noastră este că vom putea ajuta medicii în acea primă etapă pentru a putea identifica cine s-ar putea îmbolnăvi grav dintre numeroasele cazuri ușoare”, a declarat Coffee.  Organizația Mondială a Sănătății a declarat că durerile sau durerile articulare au apărut la aproximativ 15% dintre pacienții cu coronavirus.