Ce spune Casa Albă despre o eventuală vizită a lui Joe Biden în Ucraina

Publicat: 20 03. 2022, 19:40
Actualizat: 20 03. 2022, 19:55
Ce spune Casa Albă despre o eventuală vizită a lui Joe Biden în Ucraina / Sursă Foto: Reuters.com

Jen Psaki, secretarul de presă al Casei Albe, a afirmat, duminică, pe Twitter, că preşedintele american Joe Biden nu plănuiește să viziteze Ucraina săptămâna viitoare.

“Vom avea mai târziu, astăzi, detalii suplimentare cu privire la călătoria preşedintelui în Europa. Călătoria se va axa pe unirea în continuare a lumii pentru susţinerea poporului ucrainean şi împotriva invadării Ucrainei de către preşedintele Putin, însă nu există planuri de călătorie către Ucraina”, a scris Psaki pe Twitter.

Petro Poroşenko a spus că Joe Biden ar trebui să viziteze Ucraina

Sâmbătă, fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko declara că Joe Biden ar trebui să viziteze Ucraina în timp ce se află în Europa, la summit-ul NATO de la Bruxelles, săptămâna viitoare.

”De ce nu – foarte bun prieten al meu, foarte bun prieten al Ucrainei, Joe Biden (…) – de ce nu vine să ne viziteze aici, săptămâna viitoare, ca simbol al solidarităţii?”, a declarat, sâmbătă, pentru CNN, Poroşenko la Kiev.

”Acesta ar fi un pas extrem de corect pentru a demonstra că întreaga lume este alături de noi împotriva Rusiei”, a adăugat Poroşenko.

Joe Biden va călători la Bruxelles pentru a participa la summit-ul NATO din 24 martie şi se va alătura, de asemenea, la o reuniune a Consiliului European, potrivit Casei Albe.