Ce spune premierul Florin Cîțu despre angajarea soțului Vioricăi Dăncilă la Transgaz – VIDEO

Publicat: 09 06. 2021, 22:15
Actualizat: 09 06. 2021, 22:16

This browser does not support the video element.

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat miercuri, 9 iunie, faptul că a solicitat o informare referitoare la condițiile în care s-a organizat concursul în urma căruia Cristinel Dăncilă, soțul fostului premier Viorica Dăncilă, a fost angajat consilier la Transgaz, companie cu capital majoritar de stat.

Florin Cîțu a anunțat că a solicitat o informare „să văd dacă există vreun element suspect la acel concurs”.

Premierul vrea să afle „exact” condițiile în care s-a desfășurat concursul

„Am cerut informaţii, acolo a fost un concurs pe care domnul respectiv înţeleg că l-a câştigat. Am cerut o informare să văd dacă există vreun element suspect la acel concurs. Am cerut o informare la secretarul general al Guvernului să aflu exact condiţiile în care s-a derulat acel concurs”, a declarat șeful Executivului într-o conferință de presă.

De asemenea, acesta a precizat că „la Ministerul Finanţelor a fost un concurs care a fost viciat şi toată documentaţia a fost trimisă către DNA. Mă uit şi aici”.

Viorica Dăncilă, fost premier, a fost numită consilier pe probleme de strategie în echipa guvernatorului Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu. În fapt, aceasta ocupă funcția de consilier pentru Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde.

Numirea acesteia a stârnit controverse pe scena politică, dar nu numai, însă Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a transmis faptul că un criteriu de selecție a fost și cariera de europarlamentar deoarece este nevoie de „oameni care deschid uşi în Europa”. Totodată, s-a ținut cont și de activitatea de lobby făcută de Viorica Dăncilă în trecut.

La momentul respectiv, Florin Cîțu a preferat să rămână rezervat în privința numirii Vioricăi Dăncilă pentru funcția de consilier la BNR, iar vicepremierul Dan Barna a catalogat numirea drept una „rușinoasă”, punctând că „este o numire care lasă un gust amar despre ce înseamnă vechea politică și vechiul fel de a recompensa, că nu găsesc alt termen”.