Ce veste a primit azi Mircea Băsescu. Hotărârea instanței este definitivă

Publicat: 18 08. 2015, 12:18

Magistrații Curții de Apel Constanța au respins, marți dimineață, ca nefondată, contestația formulată de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța împotriva încheierii de ședință din 12 august, pronunțată de Tribunalul Constanța, prin care lui Mircea Băsescu și lui Marian Căpățână le-a fost înlocuită interdicția de a depăși limita teritorială a județului Constanța, respectiv limita teritorială a municipiului București, cu obligația de a nu părăsi țara decât cu încuviințarea prealabilă a instanței.

Hotarârea instanței este definitivă.

În iunie, Curtea de Apel Constanța a decis definitiv ca Mircea Băsescu și Marian Căpățână să fie cercetați sub control judiciar în dosarul în care sunt judecați pentru trafic de influență, respectiv complicitate la trafic de influență. Atunci, instanța a dispus, de asemenea, că Mircea Băsescu nu are voie să părăsească județul Constanța și să se apropie sau să comunice cu participanții la comiterea infracțiunilor și cu martorii din dosar, iar Marian Căpățână nu poate părăsi municipiului București și nu se poate apropia de participanții la comiterea infracțiunilor și de martorii din dosar.

Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpățână, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestați preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influență de care este acuzat fratele fostului președinte al țării.

În 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanța a decis ca Mircea Băsescu, care se afla în arest preventiv din 20 iunie 2014, să fie judecat în arest la domiciliu, aceeași decizie fiind luată și în cazul lui Marian Căpățână.