Ce vor păți elevii din Pitești care au trimis la AJFP Argeș un mesaj de amenințare cu bombă

Publicat: 16 01. 2015, 15:19

Potrivit unui comunicat dat publicității, vineri, de Inspectoratul Școlar Argeș, în urma cercetărilor efectuate ca urmare a anunțului privind amplasarea unei bombe în sediul AJFP Argeș s-a constatat că respectivul mesaj a fost trimis de pe un calculator din Laboratorul de Informatică al Școlii Gimnaziale „Ion Pilat” din Pitești, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Computerul a fost utilizat de către doi elevi din clasa a IV-a, iar unul dintre aceștia a recunoscut că el este cel care a trimis mesajul directorului AJFP Argeș.

Elevul a folosit pentru transmiterea mesajului adresa de e-mail a unui coleg de-al său care folosise anterior calculatorul și nu se deconectase de la contul de e-mail.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Argeș precizează că instituția „va întreprinde măsurile care se impun” în acest caz.

Joi după-amiază, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Pitești a fost sesizată de către conducerea Administrației Județene a Finanțelor Publice Argeș că pe adresa electronică a instituției a fost primită o amenințare cu bombă, cu scop revendicativ.

Potrivit BCCO Pitești, imediat s-a creat la nivelul Serviciului Teritorial Pitești al DIICOT o echipă operativă complexă, care a stabilit că e-mailul a fost trimis în glumă, de la Școala nr. 3 „Ion Pillat” din Pitești, de către doi elevi de clasa a IV-a, de pe un calculator din laboratorul de informatică al unității școlare.

Conform unor surse judiciare, cei care au trimis e-mailul cereau eliberarea din arest a primarului municipiului Pitești, Tudor Pendiuc, dar și a omului de afaceri Cornel Penescu, amenințând că în caz contrar vor detona o bombă la sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Argeș, situată pe BD. Republicii, într-o zonă intens circulată din Pitești.

Cei doi copii care au trimis mesajul de amenințare nu vor putea fi sancționați penal sau contravențional pentru fapta lor.