Cea mai scăzută temperatură din această toamnă în țară, înregistrată la Miercurea Ciuc

Publicat: 05 09. 2013, 10:46
Actualizat: 01 04. 2019, 00:40

Cea mai scăzută temperatură înregistrată în această toamnă în țară, minus 0,1 grade Celsius, a fost consemnată, joi dimineață, la Miercurea Ciuc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Meteorologul Tanko Karoly de la stația Miercurea Ciuc a declarat, corespondentului MEDIAFAX că în jurul orei 6.30 s-a înregistrat o temperatură de minus 0,1 grade Celsius, cea mai mică din actualul sezon.

Meteorologul Pal Emeric de la Centrul Meteo Târgu Mureș a confirmat că temperatura înregistrată la Miercurea Ciuc a fost cea mai scăzută din țară, în această toamnă.

„La Miercurea Ciuc s-a înregistrat minima națională de astăzi (joi – n.r.), de minus 0,1 grade Celsius”, a spus Pal Emeric.

Temperaturi scăzute au fost înregistrate și în alte localități din Harghita: 1 grad Celsius la Joseni, 2 grade la Bucin și 3 grade Celsius la Toplița.

Cea mai ridicată valoare termică din județ, de 5,7 grade Celsius, a fost consemnată la Stația Meteorologică din Odorheiu Secuiesc.

Minima absolută a lunii septembrie în Harghita a fost de minus 10 grade Celsius, în anul 1977, maxima absolută a lunii – 33,8 de grade – fiind consemnată în 1952.