Cea mai scăzută temperatură din această toamnă, înregistrată la Miercurea Ciuc

Publicat: 23 10. 2012, 10:30
Actualizat: 21 02. 2019, 14:02

Cea mai scăzută temperatură din această toamnă s-a înregistrat, marți, la Miercurea Ciuc, unde termometrele au indicat minus 5,2 grade Celsius, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Meteorologul Tanko Karoly de la Stația Meteorologică din Miercurea Ciuc a declarat corespondentului MEDIAFAX că marți cel mai frig a fost la Miercurea Ciuc, unde s-au înregistrat, la răsăritul soarelui, minus 5,2 grade Celsius.

Și în alte localități ale județului Harghita temperaturile au scăzut sub limita înghețului. La Joseni și Toplița s-au înregistrat minus 3,3, respectiv minus 3,2 grade Celsius.

Doar la stația meteo Bucin, datorită fenomenului de inversiune termică, termometrele au indicat temperaturi pozitive, valoarea minimă măsurată fiind de patru grade Celsius.

Valorile termice înregistrate marți dimineață, cele mai mici din țară, sunt ridicate pentru județul Harghita în această perioadă a anului, ținând cont că anul trecut în 9 octombrie au căzut primele ninsori, iar în 18 octombrie erau minus 12 grade la Miercurea Ciuc.

Minima absolută a lunii octombrie în județul Harghita s-a înregistrat în anul 1988, la Miercurea Ciuc, unde au fost minus 13,5 grade Celsius, în vreme ce maxima absolută a lunii, de 30,6 grade Celsius, a fost măsurată în 1955, în aceeași localitate.