Cea mai scăzută temperatură din țară, minus 8 grade Celsius, la Miercurea Ciuc

Publicat: 12 11. 2012, 15:19
Actualizat: 04 08. 2014, 09:36

Cea mai scăzută temperatură din acest sezon s-a înregistrat, duminică dimineață, la Miercurea Ciuc, unde au fost minus 8 grade Celsius, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Meteorologul de la Stația Miercurea Ciuc, Gyorfi Tunde, a declarat corespondentului MEDIAFAX că cea mai mică valoare termică din această toamnă a fost măsurată în jurul orei 7.30.

„A fost cea mai scăzută temperatură de până acum”, a precizat Gyorfi Tunde.

Temperaturile minime au coborât sub limita înghețului în județul Harghita, cu minime de minus 6,2 grade Celsius la Joseni, minus 5,8 grade la Toplița și minus 3 grade la Stația de pe vârful Bucin.

În toate localitățile s-a depus brumă la sol și a fost ceață, vizibilitatea coborând sub 100 de metri.

Potrivit meteorologului de la stația Miercurea Ciuc, vremea se va încălzi ușor în intervalul următor, cerul va fi variabil, însă mai mult senin, iar minimele vor fi cuprinse, luni dinineață, între minus 4 și 5 grade Celsius în zona depresionară din sud-estul Transilvaniei.

Minima absolută a lunii noiembrie în județul Harghita, de minus 27,5 grade Celsius, s-a înregistrat în anul 1993 la Miercurea Ciuc, iar maxima absolută, de 22 de grade, a fost consemnată de meteorologii din aceeași localitate în anul 2004.