Cehii, autorizați să dețină cantități mici de droguri

Publicat: 16 02. 2012, 10:03
Actualizat: 21 02. 2012, 16:31
Guvernul ceh și-a anunțat luni decizia de a autoriza posesia unor mici cantități de droguri, mergând până la 1,5 grame de heroină, un gram de cocaină sau 15 grame de marijuana, relatează AFP.

Guvernul ceh și-a anunțat luni decizia de a autoriza posesiaunor mici cantități de droguri, mergând până la 1,5 grame deheroină, un gram de cocaină sau 15 grame de marijuana, relateazăAFP. Noul regulament prezentat de ministrul Justiției, DanielaKovarova, autorizează de asemenea posesia a cinci grame de hașiș șicinci doze de LSD, sub formă de comprimate, capsule saucristale.

Până în prezent, legea autoriza posesia unei „mici cantități dedroguri”, fără nici o altă precizare. În urmă cu 15 zile, Guvernulceh a autorizat cetățenii să planteze pe o suprafață de aproximativ1,5 metri canabis, coca sau cactus conținând mescalină și să deținăpână la 40 de ciuperci halucinogene.

Pentru a lupta împotriva dopajului în sport, Guvernul a decisautorizarea posesiei unei singure doze dintr-un anumit tip deanabolizante.

Mediafax