Cei care vor beneficia de DECONT la combustibil, verificați în trafic de poliție. Firea: Va fi o declarație pe proprie RĂSPUNDERE

Publicat: 23 11. 2018, 14:59
Actualizat: 25 03. 2019, 20:35

„Așteptăm viza de legalitate de la Prefectură și imediat se va realiza și regulamentul, care va fi publicat pe site. Va fi o procedură simplă și va fi o declarație pe proprie răspundere, pentru că așa este normal. De asemenea, Poliția Municipiului București va realiza verificări în trafic, pentru a nu fi induși în eroare și să se plătească aceste sume, și de fapt cei care beneficiază să nu vină împreună cu mașina spre București”, a declarat, vineri, Gabriela Firea, într-o declarație de presă

Proiectul prin care Primăria Capitalei vrea să deconteze combustibilul folosit de cetățeni până la valoarea de 500 de lei pe lună, dacă mai multe persoane folosesc în comun un autoturism proprietate personală, pentru deplasarea în aceeași direcție, către București, a fost aprobat de CGMB.

 

 

În ședința din luna octombrie, proiectul a fost respins la limită, la diferență de un vot, însă, la ședința de joi a fost aprobat, cu ajutorul voturilor consilierilor Partidului Mișcarea Populară.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat în ședința de joi a Consiliului General al Municipiului București (CGMB), Primăria Capitalei va deconta combustibilul folosit de cetățeni până la valoarea de 500 de lei lunar, dacă mai multe persoane folosesc în comun un autoturism proprietate personală pentru deplasarea în aceeași direcție, către București.

„Stimularea prin decontarea combustibilului in valoare de până la 500 lei lunar în vederea încurajării unor asocieri voluntare prin care părinții elevilor unităților de învățământ primare și secundare de pe teritoriul Municipiului București, care au domiciliul în regiunea de dezvoltare București-Ilfov pot folosi în comun autoturismul proprietate personală în vederea transportului copiilor, la instituțiile de învățământ primare și secundare de pe teritoriul Municipiului București, care vor fi selectate în cadrul unui proiect pilot„, se arată în proiectul de hotărâre.