CEL MAI BĂTRÂN LOCUITOR AL ROMÂNIEI

Publicat: 23 05. 2012, 16:44
Actualizat: 24 05. 2012, 09:12

În România trăiesc 461 de persoane cu vârsta de 100 de ani sau mai mare decât aceasta, cel mai bătrân locuitor al țării fiind o femeie de 112 ani din Tulcea, potrivit datelor centralizate de Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din MAI.

Din totalul celor care au împlinit centenarul, 197 de persoane nu au dorit preschimbarea buletinelor de identitate pe care le dețin, 79 erau deținătoare de cărți de identitate, iar pentru 102 activitățile urmează a se finaliza, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX de Ministerul Administrației și Internelor (MAI).

Potrivit sursei citate, 83 de persoane cu vârsta peste 100 de ani au primit deja cărți de identitate, în cadrul unei campanii desfășurate la nivel național de către Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date.

Scopul acțiunii desfășurate de Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date a fost de a actualiza datele înregistrate în Registrul Național de Evidență a Persoanelor și de a identifica cetățenii români cu vârsta peste 100 de ani, care locuiesc în prezent pe teritoriul României.